2275 - Bias 15mV Left Channel

Discussion in 'Marantz Audio' started by Osibisa, Jan 5, 2018.

  1. Osibisa

    Osibisa AK Subscriber Subscriber

    Messages:
    128
    Location:
    New Jersey
    So what do say I remove those series mounted 4148's and replace with a single one?
    Yes!!! Realized what I had done right after my last post.
    Replaced them this morning, problem solved.

    Pete, thanks for hanging in there with me.
     
  2. petehall347

    petehall347 the brandy coffee man

    Messages:
    24,153
    Location:
    uk.. the middle bit
    i would have said to try that but you beat me to it .
    i believe there are better diode choices to series up than those ones .
     
  3. Osibisa

    Osibisa AK Subscriber Subscriber

    Messages:
    128
    Location:
    New Jersey
    So now there's an issue AGAIN with the right channel this time.
    Listen to FM classical at low volume during the day as background music, no problems noted.
    About an hour ago while sitting in the same room I noticed a low level hum from the right speaker, hum is present on all inputs and sounds much like an un-grounded interconnect.
    In retrospect, several weeks ago while listening to the radio in the evening (unit had been on all day), a loud hum was heard followed by a pop in the same channel.
    This is what prompted me to finish up recapping the last two boards.

    Any ideas?
     
  4. petehall347

    petehall347 the brandy coffee man

    Messages:
    24,153
    Location:
    uk.. the middle bit
    all i can say right now is go over the connections looking for a bad one .
     
  5. Osibisa

    Osibisa AK Subscriber Subscriber

    Messages:
    128
    Location:
    New Jersey
    Does the happiness ever cease?
     

Share This Page