KR-8050

Discussion in 'Kenwood-Trio/Kensonic-Accuphase' started by rbspop, Aug 23, 2018.

  1. rbspop

    rbspop rbs55pop Subscriber

    Messages:
    142
    Location:
    Reno, NV
    On the preamp X08-1740-10 Board (Kenwood KR-8050) there appears to be two missing resistors. I can not find a reference to them in the service manual. Perhaps they were added in a service bulletin. At any rate if someone could please tell me what the values are it will be much appreciated. Board on the left is a pic I got off the net and the board on the right is mine The resistors appear to have been there at one time as I can see the stubs).

    Preamp ( X08-1740-10 )..jpg
     

     

    Please register to disable this ad.

  2. rbspop

    rbspop rbs55pop Subscriber

    Messages:
    142
    Location:
    Reno, NV
    Anyone? With all of the views someone must know an owner of one of these. Or someone who has rebuilt one ... Or someone who knows someone that that can answer the question???
     
  3. hopjohn

    hopjohn Silver Face Subscriber

    Messages:
    1,048
    Location:
    Dallas, TX
    I did one recently and looked through my photos, but unfortunately I don't have a shot of it. The customer @blandis has it now if you'd like to contact him and ask if he's willing to get a pic of the resistors to you.
     
  4. rbspop

    rbspop rbs55pop Subscriber

    Messages:
    142
    Location:
    Reno, NV
    Thank You very much. I will give him a shout ...
     
  5. blandis

    blandis AK Subscriber Subscriber

    Messages:
    165
    Location:
    Deep Ellum TX (Dallas)
    rbspop. ls in storage, let me see if I can get by this evening or tomorrow and grab a few pictures.
     
  6. petehall347

    petehall347 the brandy coffee man Subscriber

    Messages:
    27,316
    Location:
    uk.. the middle bit
    you marked the one on the right in the wrong place ..
     

     

    Please register to disable this ad.

  7. rbspop

    rbspop rbs55pop Subscriber

    Messages:
    142
    Location:
    Reno, NV
    You are correct. Would you happen to know their values?
     
  8. rbspop

    rbspop rbs55pop Subscriber

    Messages:
    142
    Location:
    Reno, NV
    That would be great. No need for pictures if you could just post the values or color of the bands.
     
  9. petehall347

    petehall347 the brandy coffee man Subscriber

    Messages:
    27,316
    Location:
    uk.. the middle bit
    sorry i cant find a good picture to see the colours
     
  10. rbspop

    rbspop rbs55pop Subscriber

    Messages:
    142
    Location:
    Reno, NV
    That is my problem also ...
     
  11. rcs16

    rcs16 Super Member

    Messages:
    3,800
    Location:
    Baldwin, Ontario, Canada
    I always like this rx. If you look at the copper foil comp/layouts in the service manual, you can figure out where those R's connect up too in the schematic, then it will be easier to figure out what function they do and what value(s) they should be.
     

     

    Please register to disable this ad.

Share This Page