Pioneer CT-F7171 Auto Stop Troubleshooting

Discussion in 'Tape' started by mmcc, Aug 12, 2018.

  1. mmcc

    mmcc AK Subscriber Subscriber

    Messages:
    143
    Location:
    Northeast Ohio
    Hi - I have a Pioneer CT-F7171 that I am trying to revive.

    When I received it, it wouldn't lock into any of the functions, i.e. Play, ffwd, rewind. I'd push the button and it would immediately go back to the stopped state. Sometimes, it might turn for a second when being put into play.

    I replaced all the belts and tires, and it is still doing the same thing.

    This sounds similar to this old thread I found: http://audiokarma.org/forums/index.php?threads/pioneer-ct-f7171-automatic-stop-failure.109914/

    Are there things I should be checking before looking at components on the circuit board? Are there any switches that may need cleaning?
     

     

    Please register to disable this ad.

  2. mmcc

    mmcc AK Subscriber Subscriber

    Messages:
    143
    Location:
    Northeast Ohio
    Bump with additional information...

    I had a blown fuse, which I have now replaced.
    I cleaned out the little spring switches that are actuated when putting it into pause, play, reverse, and ffwd. I sprayed some deoxit in them and sanded the contacts with 1000 grit sandpaper.

    Now it will go into Play, but will still not go into fast foward or reverse.
    When it gets to the end of a side while in Play, it does not auto stop.

    Any suggestions?
     
    Last edited: Aug 14, 2018 at 7:24 PM

Share This Page