problem with my 999

Discussion in 'Exclusively Sansui' started by stevestadler, Jul 24, 2016.

  1. slimecity

    slimecity Super Member

    Messages:
    1,732
    Location:
    New Zealand
    I know you said this a year ago - but are you sure this output was defective before you put it into the unit?
     
    Last edited: Oct 9, 2017
    Hyperion likes this.
  2. petehall347

    petehall347 the brandy coffee man

    Messages:
    23,499
    Location:
    uk.. the middle bit
    check tr001 voltages and all resistors on that board .
     
  3. Hyperion

    Hyperion Roobarb & Custard Subscriber

    Messages:
    39,475
    Location:
    Hertfordshire, UK
    Exactly, other undiagnosed issues can destroy transistors in an instant making it look like they were faulty going in...
     
    slimecity likes this.
  4. stevestadler

    stevestadler New Member

    Messages:
    48
    Thanks for the reply guys

    voltage of the driver are ok(2sc898), i replace the broken one, i also replace all cap and transistor. I
    have 2 set of card, except the f1159 so i switch from old card to new one, the voltage i got are the same from 1 card to the other
    i have 2 f1230 both give the same voltage
     
  5. petehall347

    petehall347 the brandy coffee man

    Messages:
    23,499
    Location:
    uk.. the middle bit
    b7 supplies 1208 1209 so far as i can see . maybe they arent drawing enough current
     
  6. stevestadler

    stevestadler New Member

    Messages:
    48
    another question for you, the 2 large capacitor, one of them the c003 has 3 orange wire connect, the power is ok -47v

    but if i do a continuity test it show as its somehow connect to a ground, actualy both prome show to have a contact with a ground, before I continue, can someone told me if its ok? is pin 28 a ground on the f-1277?

    .
     
  7. petehall347

    petehall347 the brandy coffee man

    Messages:
    23,499
    Location:
    uk.. the middle bit
    pin 28 should be at minus 44v .
    try swapping your meter leads around and holding them on for longer . if it still looks shorted to ground then pull f005 f006 and try again ...
    saying that if the voltage is ok then it cant be shorted and your meter is seeing charge in c003 .. try 200 ohm range .
     
  8. kevzep

    kevzep Its all about the Music Subscriber

    You either have a blown bridge rectifier, Shorted TR824 on the 1277 board of blown output transistor, blown driver, etc etc....
    Pull the driver boards out to eliminate anything there, and work through it.
     
  9. stevestadler

    stevestadler New Member

    Messages:
    48
    you were right, i feel stupid, i should have done that first, my parkinson affect my resonning
     
  10. stevestadler

    stevestadler New Member

    Messages:
    48
    I restart working and try to follow Kevzep instruction , I check the tr809, its good, I adjust voltage and amperage as describe on page 28 on the f1159 .
    I took voltage at the speaker plug, I got a reading of 1.3 vdc

    what should I do next, please
     
  11. stevestadler

    stevestadler New Member

    Messages:
    48
    did you know if those store sell good item,
    https://www.transistormosfet.com/ (12 month warranty) or
    utsourcestore open since 2011 with good and not so good reviews 10000 good reviews

    they have same name as the original one, but I know there not the real stuff
     
  12. petehall347

    petehall347 the brandy coffee man

    Messages:
    23,499
    Location:
    uk.. the middle bit
    vr801 left channel ..vr802 right channel ... turn very slowly and see if voltage at speaker terminals will come to close to 0v .
     
  13. stevestadler

    stevestadler New Member

    Messages:
    48
  14. petehall347

    petehall347 the brandy coffee man

    Messages:
    23,499
    Location:
    uk.. the middle bit
    call that good then
     
  15. stevestadler

    stevestadler New Member

    Messages:
    48
    still no sound, what should i check next?
     
  16. petehall347

    petehall347 the brandy coffee man

    Messages:
    23,499
    Location:
    uk.. the middle bit
    try a signal into main inputs
     
  17. stevestadler

    stevestadler New Member

    Messages:
    48
    woo hoo i ear sound, but really low , even the the volume at max
     
  18. stevestadler

    stevestadler New Member

    Messages:
    48
    i used the tuner output, i try the aux, i still have sound but its berely listenning
     
  19. stevestadler

    stevestadler New Member

    Messages:
    48
    tuner input , sorry
     

Share This Page