SX-1250 making fluttering sound

Discussion in 'Pioneer Audio' started by G-7500 sansu, Mar 18, 2017.

  1. G-7500 sansu

    G-7500 sansu New Member

    Messages:
    8
    Hey,
    My dad and i just recently had our 2 1250's restored and mine sounds amazing. his on the other hand is making a fluttering sound in the right channel. i tried it on all the channels (A,B,C) on the right and it still flutters. i also tried it with some different speakers and same thing. I was wondering if anyone knows what could be the probable cause.
    Thanks, JJ
     
  2. petehall347

    petehall347 the brandy coffee man Subscriber

    Messages:
    22,293
    Location:
    uk.. the middle bit
    whoever restored it should be the best one to tell you and put it right .
     
  3. rcs16

    rcs16 Super Member

    Messages:
    2,693
    Location:
    Baldwin, Ontario, Canada
    For sure, if it was just returned from service, get a hold of them and tell them what's wrong, probably should not wait and take it back ASAP.
    You could isolate the problem to figure out if it is the pre-amp or power amp section. Pull the pre-amp_out/power-amp_in jumpers in the back and use some RCA cables to connect the pre-amp_out of the problem one to the good ones power-amp_in rca jacks. See if the problem returns, if it does then you know it a pre-amp problem or a possible power supply problem. If the problem does not return then try reversing the pre/power amp connections between the 2 units.
     
  4. WE6C

    WE6C Active Member

    Messages:
    458
    Location:
    Colfax, Northern California
    Don't do anything that may void your warranty.
     

Share This Page