Yamaha CR-450 help

Discussion in 'Yamaha' started by dneu201, Jun 23, 2018.

  1. avionic

    avionic " Black Knights " Subscriber

    Messages:
    42,201
    Location:
    Fort Dodge, Iowa

     

    Please register to disable this ad.

  2. dneu201

    dneu201 AK Subscriber Subscriber

    Messages:
    551
    Good news. I was able to get the part locally (6A 250V) and the unit fired right up without channel fuses installed first and the fuse did not blow. The DBT didn't light up until after I installed the 4 fuses for the speaker channels and it barely had a glow to it. I tested the unit on headphones and it works great now by itself with no DBT. Tomorrow I will hook it up to some fully restored Dynaco A25's and give it a whirl to make sure it plays with speakers. One thing I did notice that I did not check when i first recapped the unit is that someone had installed 10amp fuses in the speaker channel slots and they are supposed to be 3A. I only had 1.5A so I threw those in just to be on the safe side. I will buy a quad of 3A so everything is up to spec. I will also check bias again and go ahead and add new thermal paste to the outputs since I removed them for testing.

    Thanks again for your help! I have a feeling this unit is going to stay in my possession and not go back to my cousin.
     
    Bratwurst7s and avionic like this.
  3. avionic

    avionic " Black Knights " Subscriber

    Messages:
    42,201
    Location:
    Fort Dodge, Iowa
    Probably a wise decision.:biggrin::thumbsup:
     

Share This Page